Media

Serve the City (18 maart)

Wij willen de studenten Matthijs, Yannick en Anna heel erg bedanken voor hun hulp!

Dankzij hun inzet voor Klusjesdag van ‘Serve The City‘ op 18 maart zien onze tuin en zolder er weer supernetjes uit!

In Beweging

Buurttheatergroep In Beweging vond het lastig om naar een echte voorstelling toe te werken. Vrouwen zijn echte multi-taskers. Actief in het gezin, op school, (vrijwilligers) werk… Het maken van een filmische impressie was daarom een creatieve oplossing.

Let op: Als het filmpje hapert probeer het dan niet uit te vergroten of bekijk het in een andere browser.

Het Wittevrouwenveld heeft de laatste tijd veel negatieve aandacht gekregen in de media. Met het maken van een voorstelling door vrouwen wilden we een ander beeld tonen van onze wijk.
Het idee ontstaat om middels theater de uitwisseling onder vrouwen op gang te brengen. Op een speelse en ontspannen manier samen aan iets positiefs, iets moois werken. Elkaar beter leren kennen.

“In het project “In Beweging” maken vrouwen een filmisch document over vrouwensolidariteit in de wijk. Meer het proces dan het product staat centraal. Op een indringende en ook gezellige wijze de wijkbetrokkenheid van allochtone en autochtone vrouwen vergroten, dat is de opgave. En daarmee de verbetering van de vrouwenemancipatie. “In Beweging”brengt vrouwen uit verschillende culturen bij elkaar en slaagt erin deze te laten samenwerken aan één voorstelling.
Het is een zware opgave veel verschillende culturen en evenveel talen aan één performance te laten werken. Daar is meer voor nodig dan jeugdig enthousiast vakmanschap en doorzettingsvermogen. Inleven in elkaars culturen, normen, waarden en emoties, dat gaat met vallen en opstaan, met lachen en huilen. Met weglopen en toch weer terugkomen. Ook zijn zeer praktische taalmaatjes nodig.

Het enthousiasme onder de deelnemende vrouwen is groot, het project verdient een meer structureel karakter. Buurthuis ’t Vrouweveld kan trots zijn. “In Beweging” heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het zelf organiserend vermogen, aan vrouwenemancipatie, kortom aan de leefbaarheid van de wijk”.
(Juryrapport van Kern Met Pit, een aanmoedigingswedstrijd voor projecten die buurt, wijk of dorp verbeteren)

Onze Buurt (Wittevrouwenveld)

Een wijze les:

IMG_5446
IMG_5527